Szombathely

Szabályrendszerek

A sportolók 5 féle küzdelmi szabályrendszerben versenyezhetnek. Emellett pedig zenés formagyakorlat versenyszámokat is rendeznek a versenyeken.

 •  Pointfighting (korábban Semi-contact)

  Küzdőtér: tatami 8x8m
  Ruházat: hosszú nadrág, póló + védőfelszerelés
  Küzdelem: félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek, a bírók minden érvényes találatnál megállítják a küzdelmet, és megítélik a találatért járó pontokat (ezek, a technika nehézségétől függően 1, 2 vagy 3 pont értékűek).
  A klasszikus ütések (egyenes, horog) mellett itt egyéb kéztechnika (kézhátütés, belső kéz-élütés) megengedett. Emiatt ebben a szabályrendszerben a kesztyű (nyitottkezes) is eltér a többi szabályrendszerben használttól.
  A több pontot elérő versenyző nyeri a mérkőzést.

 • Light-contact

  Küzdőtér: tatami 8x8m
  Ruházat: hosszú nadrág, póló + védőfelszerelés
  Küzdelem: félerejű akciók engedélyezettek a folyamatos küzdelem során. Természetesen probléma esetén itt is megállítják a küzdelmet. A három pontozó bíró a küzdelem során számolja az érvényes találatokat és a menetek végén pontoznak.
  Az a versenyző nyer, aki több menetben volt jobb (pont egyenlőség esetén is meg kell jelölni győztest).

 •  Full-contact

  Küzdőtér: szabályos ökölvívó szorító
  Ruházat: hosszú nadrág + védőfelszerelés, nőknél top a felsőtesten
  Küzdelem: teljes erejű akciók engedélyezettek. A kiütés megengedett. Amennyiben a mérkőzés végig megy, pontozás alapján születik döntés. A három pontozó bíró a küzdelem során számolja az érvényes találatokat és a menetek végén pontoznak.
  A több pontszámot vagy a kiütést elérő versenyző nyer.
  •  Low-kick

   Küzdőtér: szabályos ökölvívó szorító
   Ruházat: rövidnadrág + védőfelszerelés, nőknél top a felsőtesten
   Küzdelem: teljes erejű akciók engedélyezettek. A küzdelem folyamatos. A full-kontakt szabályrendszerben engedélyezett technikákon túl megengedett a combok rúgásokkal történő támadása is. A bírók a menetek végén pontoznak, az ellenfél leütése/kiütése szabályos.A több pontszámot vagy a kiütést elérő versenyző nyer.

  •  Kick-light

   A küzdőtér 8x8m-es pást vagy tatami, a ruházat rövidnadrág, meztelen felsőtest a hölgyeknél a felsőtesten top. A technikák megegyeznek a Light-Contact szabályrendszerrel, azzal kiegészítve, hogy a comb is támadható felület. A küzdelem folyamatos, a bírók a menetek alatt pontoznak és a mérkőzés végén a bírók pontozása alapján születik meg a végeredmény, a bevitt érvényes találatok száma alapján.

  •  K1

   Küzdőtér: szabályos ökölvívó szorító
   Ruházat: rövidnadrág + védőfelszerelés, nőknél top a felsőtesten
   Küzdelem: teljes erejű akciók engedélyezettek. A küzdelem folyamatos. A low-kick szabályrendszer szerinti küzdelem és mellette támadható sípcsonttal a lábak része. A térd használható az ellenfél lábának, testének és fejének támadására. Ugrásból is. Engedélyezett a fogás és az ellenfél földre vitele is.
   A bírók a menetek végén pontoznak, az ellenfél leütése/kiütése szabályos.

  •  Formagyakorlat

   A formagyakorlat versenyeken ellentétben a tradicionális harci művészetekkel nem kötött, hanem - saját kialakítású koreográfia szerinti gyakorlatok bemutatására kerül sor, zenére, fegyveres vagy pusztakezes.


  Védőfelszerelés a versenyeken

  A sportolóknak a küzdelmi versenyeken kötelezően védőfelszerelést viselni: boxkesztyű (a semi-kontaktban nyitott kezes, a többi szabályrendszerben zárt kezes), lábvédő, sípcsontvédő, fejvédő, fogvédő, ágyékvédő. A low-kick és K1 versenyeken lábvédő helyett gumis bokavédőt viselnek a versenyzők. Hivatásos (profi) mérkőzéseken fejvédőt nem használnak.

  A WAKO szabályrendszere teljes terjedelmében elolvasható a Magyar Kick-Box Szövetség weboldalán.

  Hobbi kick-box csoport indult!

  Bármely korosztály részére!

  Edzések időpontjai:
  szerda 17:45
  péntek 17:45
  Edzéseket Kovács Gábor tartja.

  Ovis kick-box edzés új időpontban!

  szerda 16:45
  péntek 16:45

  Tagfelvétel

  Várunk Benneteket edzéseinken egész évben folyamatos tagfelvétellel!

  Támogatás

  Adószám: 18896761-1-18
  Köszönjük, ha adód 1%-val támogatod egyesületünk!

  Következő verseny

  Jelenleg nincs versenyünk!

   

  „A bajnokokban [...] legyen meg a tudás és az akarat, de az akaratnak erősebbnek kell lennie a tudásnál." Ali